Sötétcápa
( Carcharhinus obscurus )

 

Átlag hosszúsága: 4 méter.

El?fordulási helye: Mexikói ?b?l, Brazília partjaihoz közel, Atlanti óceán nyugati része. 
A mérsékelt és trópusi vizekben egyaránt megtalálható. 

Tápláléka: kisebb-nagyobb halak, más cápafajok...

Kevés ember elleni támadást jegyeztek fel ellene, de a kutatók rendkívül veszélyes ragadozónak tartják.