Kékcápa
( Prionace glauca )

 

Átlag hosszúságuk 3.8 m. A nyílt vizeket kedveli, világszerte megtalálható. Leginkább tintahalakkal táplálkozik, de gyakorlatilag bármit megeszik.

Több ezer kilométeres utazásokat tesznek meg évente. A vízfelszínét?l kezdve a 450 méteres mélységig egyaránt el?fordul. Rendszerint a n?stények és hímek külön csapatokban úsznak. 

A nagyobb cápák közül az egyik legrövidebb élet? a kékcápa. Nagyon népszer? a sporthorgászok valamint az ínyenc falatokat kedvel?k körében is ezért fennmaradása rendkívül nagy veszélyben van.

A kékcápa sima, elvékonyodó b?re kecses, könnyed úszást biztosít.

A kékcápák 5 éves koruktól válnak éretté. Kb. 100 utodót hoz a világra az 1 évig tartó terhessége után.